Pages

Sunday, April 3, 2011

Menari sampai melentik

Salam... Memang sekali sekale meninjau ke sini..Memang da besawang siap lelabah sekali begayut ...hahahahahaha..Sibuk,x berape sibuk le sangat..tapi boleh tahan sibuknye membantu ibu dan bape..Selame ni doang jer yang bekorban,sekarang tengah duduk kat umah kene la tolong pulak..Maklumlah ,dari sekolah menengah kurang dok umah,sampai la da besar camni..Nak dikatekan sibuk?munkin sikit lagi jadi sibuk sebab Along nak kawen..Nak kenduri,sibuk tuh biase kan??hahahaha...Nanti Angah pulak..aku?belum sampai lagi cite-cite...Ha!Cite-cite?Ape ek?Cite-cite aku ialah,nak jadi ape yang aku jadi nanti bile da jadi..Sekarang,tak taw g..hahahaha...Nanti aku datang balik sini nak buang sawang kat sini.. tatatata

Saturday, February 5, 2011

entahlah..

setelah beberape lame aku tak bekunjung ke sini,rase rindu menusuk hati..aceceh! Hari ni,aku nak letak sikit sembang-sembang supaya blog ni tak bersawang. Aku sekarang ade kat kampung kesayangan aku...ha!Sayang le sangat. Aku sayang sebab ade mak bapak aku jer.Rumah family..Lebih takde.. Lagipon takde ape kat sini selain kehidupan kampung yang dpenuhi dengan dosa orang kampung yang masih berfikiran kampung pada tahun 2011 ni.Ade?ade?ke patot da tahun2011 ni orang-orang kampung masih berfikiran kolot dan tak senang dengan kehidupan lain,nasihat aku pada orang lain dan kepada orang kat malaysia nie walau ni mana jua kita berada,jangan lah bermusuhan antara 1 dengan yang lain.kerana?macam mane kita nak sahut saranan dari PM kita untuk menjadikan Malaysia sebuah negara yang maju dan berpendapatan tiinggi jika fikirabn kita masih mundur,dan hanya tahu mempertikaikan tentang kehidupan orang lain, padahal diri kita sentiasa di bawah dan langsung tak membantu negara apatah lagi diri sendiri. ye tak?? bersayarah pulak kan?ape salahnya sekali sekala nak bekongsi pengetahuan dan pendapat,selain mengingatkan orang lain dan tak lupa pada diri sendiri.. tapi hakikat yang tak dapat di ubah ialah jika fikiran masih tertinggal kebelakang,pecayalah diri kita juga akan ketinggalan... hah!sekali sekala berkata-kata panjang aku huraikan..
ok,next story.. alang-alang aku bersinggahan di gua ni yang dah pon bersawang, meh aku cerita banyak lagi.. Pada bulan 12 lepas seperti sedia maklum,kakak 1st aku telah bertunang dengan jayanya. pada bulan 5 ni beliau ingin melangsungkan perkahwinan ..sesiapa yang terbaca benda ni,blog yang paling tak popular di abad ni,mengajak tuan puan bertandang ke majlis tuh..ape-ape refer kat fb...hahaah..(tengah sedar dan terfikir,sape je lah yang bace blog aku ni)..hahaha..takpe..jemput diri sendiri pon ok..hahaha
Setelah lame bermastautin di rumah,terasa rindu kat semua member yang penah aku kenal dulu,di sekolah rendah,menengah mahupun kolej..hahaah..tu orang kate hidup belajar memang indah..banyak kenangan pahit mahupun manis kn?yup!tepat sekali...memang tak dinafiakan best..k..takder cite dah..
salam..

Tuesday, December 28, 2010

heyhey!

Salam pui ku ucapkan!
euuuuu,lame tak menaip sampai jari da jadi keras, hurup kat keypad bertabur,nampak macam pui..hahaha..

Ringkasan aktiviti..(poyo sudah)(juga menjelaskan kenapa aku takde masa untuk menaip)
1. Tersangat la lega apabila telah tamatkan diploma dengan cara yang amat mengerikan,..Kenape?Ha itu aku pon tak taw..Tapi aku amat bersyukur kerana habes tanpa sebarang masalah yang melanda,,..
2. Zaminamina.. hehe..Itu takde kene mengene..
3. Sempene kebertunangan kakak sulongku, menjadikan aku antara insan..eceh!insan?..ha bolehla,,insan yang ter buzy aka sibuk yang tak boleh dibendung ..Kebertunangannya pada 25.12.2010.. Sempena krismas day..Tahniah di ucaqpkan kepada beliau..Selamat maju jaya.DAn terus bertapak dan menapak untuk terus ke peringkat seterusnya..Amin
4. Ha itu je la,..Tapi memamng amat Bz kebelakangan nih..
5. Tapi jangan risau.. Walaupun memang amatlah bz, Aku rase aku tetap comel..(jangan nak jeles).

K. ZAmina mina hehe..Pui...Bingai.. ha Lantak kau ler..

Wednesday, November 10, 2010

luahan perasan bermula di sini.kekeke(jgn serius sgt)

Jari kaki,Jari tangan,Badan tegap,kepala berguna,muka cantek,otak cerdik,kertas habes,masa berlalu,taip hari-hari,tak tau jemu,berusaha gigih,sampai maju,kalo tak mula,bila habes,kerja tak jalan,hidup merana,masa depan tiada,ape guna?

Saturday, November 6, 2010

kerisauan yang menggamit perasaan..

imej di cilok dari google
Seperti kucing di atas.Aku memang begituh risau dengan report aku yang tak tahu nak buat nih.Tapi aku akan menguatkan semangat aku untuk membuatnya..Aku risau sangat.Sangat lah risau..Terlampau risau macam nak kene tembak. hahaha.. Langkah untuk mengurangkan risau adalah bertindak secepat yang boleh..yer,Secepat yang boleh..Tolong..Auw,auw,auw..

Wednesday, November 3, 2010

Hanye dalam point..

1. Saya sangat busy
2. saya runsing..
3. Saya kalang kabut
4. Saya penat
5. Saya dah malas
6. Saya tak tau nak tulis ape
7. Jumpa lagi nanti mase tak busy
8. Assalamualaikum
9. Good Bye
10.Blah dulu..hahaha

Sunday, October 31, 2010

Praktikal juga memeningkan kepala..

Latihan Industri yang aku jalani memang tak susah..Ape yang aku maksudkan dengan peningnya kepala aku adalah untuk membuat report dengan mengikut syarat ataupon mengikut format yang di berikan..Aku tak tahu nak mula dari mana..Pening dengan keaadaan yang kurang sihat dan bertenaga,otak aku pon gagal untuk mengeluarkan idea.Di sesabkan otak aku yang kurang bijak pada hari ini,aku juga kekurangan bahan idea untuk mencoret,juga memenuhi ruangan ini dengan baik sekali..Oleh itu aku ingin menceritakan serba sedikit Justify Fullaktivity yang dilakukan pada hari jumaat sepanjang kawan-kawan ku berada di rumah ku ini..Chowt,Lini,Ena..Sampai pada malam khamis ..Balik pada pagi sabtu..Sepanjang mereka ade,aku mempunyai kawan untuk sembang dan memenuhi hari aku di hari cuti..Pada hari jumaat ade penjumpaan untuk student yang sedang menjalani L.I ..ntah ape kene mengene pada hari itu juga ade ceramah pasal kejaye..Ingat aku minat ke nak taw?Setakat tafsir macam tuh dari tadika aku pon taw..hahaha..Setiap orang mempunyai minat sendiri terhadap ape yang mereka hendak jadi pada masa hadapan..kan??Berbalik pada cerita yang asal..Pada hari jumaat aku keluar ke tepeng sentral da meronggeng ke tesco bersama-same mereka.Seronok keluar bersiar-siar melepaskan tension selepas penat bekerja...Tido pon lambat sebab ader kawan nak sembang..Mengingat kembali ape yang dah berlaku dulu...Hahaha..Memang best pengalaman biler da besar..Pengalaman di kolej ternyate berbeza dari sekolah rendah dan menengah..Pika pon ader datang,tapi ader hal katernyer yang menterpaksekan dier pulang lebih awal berbanding chowt,lini dan ena..Hah!pada hari jumaat aku mengambil cuti terkejot oleh kerana tergode dengan kata-kate tetamu di rumah..hahaha..lagipon memang malas nak pi koje..Suke hati jer kan?Bajet company bapak hambe ler tuh..Kalo company bapak hambe dah lame 2 minggu berturut-turut hambe tak koje..Naseb baik bukan...Setelah mereke balik aku keseorangan kembali di waktu petang..Tido pon takde ler lambat...Cepat aje.Kawan-kawan mai ler sini lagi..Ni tengah pening soang-soang lar ni sebab report..Kawan-kawan bantulah saye..saye nak tulis ape..
Hakhakhak..
CHAW BABE!